Krachtig communiceren

Nieuwe data volgen binnenkort

Ter voorbereiding is het aan te raden om te starten met de online training. Kijk hiervoor bij > Online trainingen

Hooggevoelig op het werk of hooggevoelig in relaties?

In dit programma gaat Susan dieper in op jouw communicatiestijl. Je krijgt een waardevol theoretisch kader aangeboden – de verticale en horizontale theorie – van waaruit je praktijkgericht gaat oefenen. Vanuit de basishouding – in je kracht staan – leer je in dit programma hoe jij jouw plaats inneemt, en je grenzen bewaakt in lastige situaties. Je onderzoekt je eigen onbewuste en onderliggende patronen. Op een unieke manier coacht Susan je naar een diep inzicht in je valkuilen, en leer je nieuw soevereine gedrag aan. In de groep met andere hsp’s ontvang je bovendien veel steun en bijstand. Met veel humor ontdekken we met elkaar manieren waarop je je relaties kunt verbeteren.

Hoe ging het vroeger / hoe gaat het altijd en wat wil ik veranderen?

Centraal staan vragen als:

 • Waarom wordt er altijd over mij heen gelopen?
 • Waarom ben ik zo bang om mijn grens aan te geven?
 • Waarom doe ik altijd zo lief?
 • Wat houdt me tegen om anderen te vertrouwen?
 • Waarom durf ik het contact niet meer aan te gaan?

In deze boeiende training leer je jouw valkuilen en uitdagingen herkennen en aangaan. Je gaat begrijpen hoe jouw patronen in he verleden zijn ontstaan en wat er voor nodig is om deze nu te doorbreken.

Voor wie?
Deze training is geschikt voor mensen die op hun werk tegen problemen aanlopen in samenhang met hun gevoelige persoonlijkheid. Deze training is ook bedoeld als je problemen ondervindt in andere relaties (zoals partner, ouders, kinderen). Enige voorkennis over hsp is vereist. Vereiste voor dit weekend: een boek over hooggevoeligheid gelezen hebben of HSP 1 gevolgd hebben. Susan heeft zelf vijf boeken over hoogsensitiviteit geschreven waaronder de bestseller Leven met Hooggevoeligheid.

Wat ontvang je?
Communiceren met minder gevoelige of zeer ongevoelige (niet-empathische) mensen vereist een SET aan KENNIS en TOOLS. En oefening! Met veel humor, inzichten en praktisch oefenen leer je hoe jij met de minder – empathische medemens krachtig en toch liefdevol (soeverein) kunt communiceren.

Ingebed in een theoretisch programma – de verticale / horizontale dynamiek – leer je je eigen uitdagingen, valkuilen en ontwikkelkansen kennen. We gebruiken elementen uit de opstelling aangevuld met energetische technieken ontwikkeld door Susan Marletta Hart om inzicht te krijgen in de specifieke HSP dynamica.

Na dit weekend sta je sterker in je eigen kracht, heb je heel veel kennis opgedaan en begrijp je hoe je uitdagende werkrelaties en liefdesrelaties met meer soevereiniteit kunt meesteren! Je ziet de wereld hierna echt met andere ogen!

Weekendprogramma

Dag Inchecken / Uitchecken Programma
jouw aankomst 13:00 – 16:00 vrije tijd wandelen / wellness / massage / consult / landen
inchecken kamer 15:00-16:00
16:30 – 19:00 Ontmoeten en lesblok 1
19:00 – 20:30 avonddiner
20:30 – 21:45 Avondles yoga nidra of mindfulness
Zaterdag 7:00 – 8:00 ochtendyoga
7:00 – 9:30 ontbijt
9:30 – 12:00 lesblok 3
12:00 – 13:00 lunch
13:00 – 14:30 vrij tijd (wandelen / massage)
14:30 – 18:30 lesblok 4
19:00 – 21:00 avonddiner
21:00 – 21:45 ontspanningsprogramma
Zondag 7:00 – 9:30 ontbijt
uitchecken kamer 9:30-10:00
10:00-12:00 lesblok 5
12:00 – 13:00 lunch
13:00 – 15:00 lesblok 6

Practicals

Kosten

€ 595 (ex btw)

 • vrijdagmiddag tot zondagmiddag
 • inclusief twee overnachtingen in eenpersoons kamer met badlaken en linnen
 • inclusief yoga- en lichaamsgerichte lessen
 • inclusief boek Winnen & Verbinden
 • inclusief lesmateriaal
 • inclusief toegang zwembad en sauna

Gun jezelf kracht vanuit balans en liefde 

Locatie

Landgoed Avegoor op de Veluwe

Het historische landgoed Avegoor ligt in een schitterende omgeving en is een garantie voor een heerlijk verblijf. Het hotel ligt tussen de prachtige natuurgebieden de IJsselvallei en de Veluwe. Het hotel biedt verschillende aangename faciliteiten zoals een binnenzwembad, een prachtige tuin en een sfeervol restaurant waar eerlijk en regionaal eten wordt geserveerd.

Aanmeldformulier


  Enkele reacties op deze training

  Susan neemt je mee in de wereld van een hooggevoelig persoon en de uitdagingen die daarbij horen. Aan de hand van voorbeelden, oefeningen en meditaties geeft zij handvatten die bijdragen aan het leven vanuit je kracht en kern. Susan begeleidt je op een zeer prettige manier en door haar rijke kennis en ervaringen op het gebied van hoog gevoeligheid voelt het zeer geruststellend en creëert zij een veilig gevoel. Een aanrader voor hoog gevoeligen personen maar ook voor dierbaren  in hun omgeving of voor een ieder die de wens heeft bewust te leven.

  Dankzij de boeken van Susan kreeg ik eindelijk inzicht in vele gebeurtenissen die mijn leven vroeger en nu intens beïnvloed hebben en waar ik tot nu toe geen raad mee wist. Ik begrijp nu volkomen de reden van mijn gedrag, problemen en angsten als kind en volwassene. Het aanvaarden en (h)erkennen van hooggevoeligheid is een bevrijdende ervaring voor zowel de betrokkenen als de omgeving. Werkelijk een openbaring voor mij! Susan onderwijst op een vlotte en openhartige manier hoe hooggevoeligheid het leven van iemand kan bepalen. Echt een aanrader voor iedereen zijn haar trainingen!

  Het was een heel fijn en gevarieerd programma. Het rollenspel was zeer leerzaam. De lessen waren hartverwarmend en Susan kon veel rust en wijsheid in de groepsactiviteiten brengen. Dik in orde alles!

  Fijne docenten. Goed programma, niet te veel en niet te weinig. Zie ook boven. Prima balans! Vrijdag konden we rustig aankomen en aan de groep wennen. Wat ik prettig vond, was dat er ook echt contact gemaakt wordt. Ik vond het hele weekend en de locatie erg bijzonder en fijn.