De goddelijke ondertoon

Als goede HSP therapeut werk je met alle lagen of “snaren van de ziel”. Leven en transformeren is zo mooi als een prachtige compositie spelen waarin alle tonen en akkoorden aangeraakt worden en iedere snaar er toe doet. Er resoneert zoveel meer mee dan alleen de zichtbare, dagelijkse werkelijkheid. Als mens zijn we veel meer dan ons alledaagse zijn, we zijn een spiritueel of goddelijk wezen. Muziek spelen vraagt om oefening, overgave en inzicht. Ook het leven leren bespelen is een kunst, waarbij jij als therapeut je cliënt kunt helpen om alle snaren te bespelen. Door dieper en dieper te duiken en spirituele therapie toe te passen, maak je je cliënt steeds meer bewust van een allesdoordringende klank: de goddelijke ondertoon.Word je cliënt door iets of iemand geraakt, dan komt de pijn vaak niet alleen uit de gebeuetenis of ervaring die hij of zij aan jou beschrijft. De gebeurtenis raakt heel vaak een oude snaar. Als een vinger die een akkoord aanslaat op een gitaar, zo wordt oude pijn geraakt. Het lichaam is de klankkast, en vibreert vele lagen. Zie je cliënt als een meersnarig instrument. Je kunt diverse trillingen horen:

1. Pijn uit het nu: iemand zegt iets gemeens, je partner negeert je of een familielid is stervende. Momenten waarop je pijn voelt. Het overkomt iedereen. Een hsp vibreert vaak sterker mee. Er zijn nou eenmaal zachte houtsoorten en hard houtsoorten. Grote en kleine pijnmomenten die je raken.

Muziek uit de oude doos

Daarnaast ervaren we ook vaak oude pijn. Dit zijn de andere snaren die geraakt (kunnen) worden.

Deze hebben verschillende dimensies.

2. Pijn uit je jeugd: Er wordt iets aangeraakt in het celgeheugen. Vaak resoneren oude onbewuste herinneringen mee. Nare liedjes uit de kindertijd die zeggen: dit heb ik eens in een vergelijkbare setting beleefd. Deze afwijzing lijkt verdacht veel op dat wat ik als baby of klein kind doormaakte. Een trauma uit vroegere levensjaren, zoals pesten of ouderlijke verwaarlozing, gaat weer meetrillen en resoneert in je lichamelijke body, je klankkast. Hoe jonger je was tijdens de gebeurtenis(sen), hoe onbewuster het is opgeslagen.

3.Trauma’s van je ouders die in jouw energieveld mee resoneren. Noem het familiekarma. De snaar die mee resoneert omdat je ouders en voorouders trauma’s uit hun leven niet verwerkt hebben, ligt diepe, noem het een lager gestemde snaar. Hooggevoeligen zijn er goed in om deze pijn in hun eigen DNA op te slaan. Je neemt ze over zonder dat je er erg in hebt., soms al in de moederbuik. Het meest sensitieve kind van het gezin (het systeem) neemt vaak de meeste van deze gevoelens over, voelt zich onbewust verantwoordelijk of krijgt ze onbewust toegeschoven. Een klassiek voorbeeld van zo’n trauma is rondlopen met onverwerkte oorlogsangsten van je (voor)ouder(s).

4.Trauma’s uit vorige levens: verhalen die in je energieveld geraakt worden en vragen om verwerking. Dan is er nog een diepere laag die geraakt kan worden. Je herkent deze klanken vaak aan het feit dat je telkens weer in dezelfde patronen terecht komt. Oftewel je leven heeft een uitgesproken thema zoals gezondheid, ongelukken, geld of verhuizen. Als een terugkerende noot gespeeld door de bas. Je begint je af te vragen: waarom overkomt dit mij telkens weer? Grote kans dat je dan met een karmisch thema te maken hebt.

5. En tot slot zijn er nog de entiteiten, gidsen, engelen, zielenopdrachten en spirituele knopen. Het zijn een grote diversiteit van typische zielenervaringen waarbij entiteiten zich vastklampen of hardnekkige geloftes mogen worden losgelaten. Of verstrikkingen met zielenpartners moeten helen. Veelvuldig komen we dan bij het gehele akkoord: de levensmissie, het lied dat je hier op aarde wilt spelen. Waarom je überhaupt gekomen bent. Dat klinkt door in mooie drie- of vierklanken. Bedreigende, fascinerende en altijd catharsische herinneringen die in de lagen van het aura en zelfs in de organen meereizen.

Susan is auteur van diverse bestsellers.

Wil je leren jouw klankkast en snaren te begrijpen en te bespelen?

Boek een sessie of reeks sessies met Susan

Volg de online trainer Leven met Hooggevoeligheid, naar de bestseller van Susan Marletta Hart. Tijdelijk met 15% korting.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *