Reinigen van de hartenergie

Ons hart wordt door onze moderne leefstijl vaak veel te zwaar belast. Het hart heeft de natuur nodig om gezond te blijven, wisten oude heelmeesters. Moderne artsen zijn hiervan onvoldoende op de hoogte. De kloof tussen de natuurlijke omgeving, waaraan onze lichaamsfuncties zijn aangepast, en de zeer verstedelijkte en kunstmatige omgeving waarin steeds meer mensen vandaag de dag wonen, is eigenlijk enorm. Tegenwoordig woont iets meer dan 50% van de wereldbevolking in steden. Minder ontmoetingen met vreemden doet het hart(chakra) goed. Er wordt te veel waarde gehecht aan gezelligheid en samenzijn. Is het niet hoog tijd dat we het alleen zijn de waarde teruggeven die het verdient? Met de volgende oefening reinig je je hart.

Ons lichaam heeft de natuur nodig om zijn gezondheid op peil te houden, zich te ontdoen van stresshormonen en snel weer in balans te komen. Bomen en planten leveren ons niet alleen de noodzakelijke zuurstof, maar ook het perfecte milieu om te regenereren. Wie onvoldoende tijd in de natuur doorbrengt, kan lichamelijk niet meer voldoende herstellen, met als gevolg dat negatieve – orthosympatische – processen langer in het lichaam aanhouden en chronische stress ontstaat.

 HSP Energy Coach worden? 

Wandelen

Terwijl ik dit schrijf, ben ik op weg naar huis na een zesdaags HSP Energy Training. Dit keer vond deze plaats in de bergen van Engadin in Zwitserland. Met zestien hooggevoeligen en twee trainers hebben we hard gewerkt om de energetische principes onder de knie te krijgen. Om onszelf te reiningen gingen we dagelijks de bergen in. Op vrijdag, de laatste dag voor vertrek naar huis, stuur ik de groepsdeelnemers naar de rivier om op rituele wijze afscheid te nemen van oude ongewenste gedragspatronen. Wat laat je achter en wat neem je in de toekomst niet meer mee in je leven? Sommigen maken bootjes, anderen schreeuwen boven het geruis van de woest kolkende bergstroom uit en weer anderen laten hun tranen lopen. Wil jij ook meedoen aan de training HSP Energy Coach. Vraag hier informatie op.

Zelf wandel ik een stuk bergopwaarts. Ik kijk naar de flora en fauna, verbaas me over de schitterende patronen van bloemen en bladeren, adem de geur van de weegbree en het kliskruid in. Onwillekeurig begin ik te gapen en te gapen. In een tijdsbestek van enkele minuten gaap ik minstens dertig keer. Niet alleen omdat ik moe ben, maar om de negatieve energie kwijt te raken die ik ongemerkt aangetrokken heb. Ik sla daarom bewust met mijn armen door mijn energieveld, klop mijn lichaam af en blijf nog een tijdje gapen.

Ik steek mijn handen in een licht stroompje dat zich tussen gras en de eerste herfstbladeren door een weg naar de bergbeek baant. Van kleine platte stenen bouw ik een steenmannetje midden in het stroompje. Na een halfuur intens contact met de natuur aan de oever van de wilde bergstroom voel ik me schoon. Alle vreemde energie is uit me en ik voel me gereinigd.

 HSP Energy Coach worden? 

Overdaad aan energieën

Onze primitieve voorouders gingen gebukt onder ziekten, weersgesteldheden, aanvallen van roofdieren, kindersterfte en fluctuaties in het voedselaanbod. Zij hadden geen stressvrij leven, evenmin als de meeste dieren in de natuur. Maar zij hadden wel de natuur om hun balans te bewaren. Toen we nog in kleine stammen in de jungle woonden, zagen we waarschijnlijk hooguit één vreemdeling per maand. Dat was de juiste hoeveelheid voor het hart om in een gezonde uitwisseling met zijn omgeving te zijn, waardoor het hart zich voldoende kon openen. Nu zien we soms honderden vreemden per dag. We reizen ermee in trein, bus en tram, we zitten ernaast op terrasjes en in restaurants, worden telkens met nieuwe collega’s geconfronteerd of zitten weer in een nieuwe klas. Die overdaad aan energieën is onmogelijk voor een lijf om te verwerken. Met name het hart(chakra) lijdt hieronder, met als gevolg dat het zich vrijwel continu sluit.

Oefening: Reinigen van het hart

Ga alleen naar buiten, bij voorkeur de ongerepte natuur in. Neem de tijd om een fijne tred te vinden, wandel achtzaam en laat je drukke geest eerst tot rust komen. Open je steeds meer voor positieve gevoelens van vrijheid, ruimte, licht en liefde. Open je hart en laat de wind door je hart stromen. Ga van het gebaande pad af en laat je nu intuitief leiden naar een lichting, een boom of een verborgen kreekje. Voel de afwisselende energie in de natuur: soms voelt het koeler, soms warmer. Soms voel je een aanwezigheid van iets, of je voelt juist dorheid en verdriet. Neem alle gewaardwordingen serieus en laat de natuur je leraar zijn. Eindig op een plek die jou roept. Ga hier minstens een half uur zitten, nog liever liggen en maak echt contact met moeder Aarde. Vraag haar om alle negatieve energie uit je hart te verwijderen. Soms voel je dat je daarvoor nog meer moet doen, zoals draden doorknippen met mensen die je gevangen houden. Gebruik de elementen om je volledog te reinigen, hetzij met water, met wind, met aarde of vuur. Gaap of boer als je die behoefte voelt. misschien wil je schreeuwen of huilen. Neem je behoeften en reflexen serieus.

Heb je hulp nodig bij het loslaten van vastzittende energie, knellende banden of oude overtuigingen. Neem contact op

Veel mensen ervaren hun hooggevoeligheid nog steeds als een last. In de training Leven met hooggevoeligheid van opgave naar gavenaar de gelijknamige everseller – ontvang je oefeningen om hooggevoeligheid juist te benutten als hulpmiddel voor zelfontwikkeling. Een training vol praktische handvatten om je leven als hooggevoelige ook echt voluit te kunnen gaan leven.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *