Alles zien en alles horen….

Alles zien en alles horen; een kamer binnenkomen en niet alleen de meubels en de mensen, maar ook de onuitgesproken conflicten waarnemen; veel behoefte hebben aan rust, aan tijd voor jezelf om na te denken en te dromen. Herkenbaar? Dit zijn een aantal voorbeelden van kenmerken van hooggevoelige personen. Wie hooggevoelig is, wil vaak vertra­gen waar de rest van de wereld versnelt en wil luisteren naar de stilte wanneer anderen niet kunnen zwijgen.

Jezelf herkennen in de term hooggevoeligheid is een vorm van thuiskomen. Voor velen blijkt de herkenning van hooggevoeligheid het startpunt van heling, lijmen van vroegere breuken, en herstellen van schade die door onbegrip en mismanagement van het zelf werd gecreëerd. Volgens mij hoeven hoogsensitieve mensen geen slachtoffer van hun bijzondere gevoeligheid te zijn, maar kunnen ze die tot hun eigen kracht omvormen.

In Leven met hooggevoeligheid belicht ik onder meer de spirituele kant van hooggevoeligheid en laat ik veel ervaringsdeskundigen aan het woord. Ik leg je uit hoe je van je persoonlijkheid een gave kunt maken, in plaats van het leven als opgave te beschouwen. Zo kun je dit boek ook opvatten als een toegang om dichter bij de verborgen wijsheid van het leven te komen.

 Bestellen

 

Lezersreacties:

“Dank zij dit boek kreeg ik eindelijk inzicht in vele gebeurtenissen die mijn leven vroeger en nu intens beïnvloed hebben en waar ik tot nu toe geen raad mee wist. Ik begrijp nu volkomen de reden van mijn gedrag, problemen en angsten als kind en volwassene.
Het aanvaarden en (h)erkennen van hooggevoeligheid is een bevrijdende ervaring voor zowel de betrokkenen als de omgeving. Werkelijk een openbaring voor mij! De schrijfster vertelt op een vlotte en openhartige manier hoe hooggevoeligheid het leven van iemand kan bepalen. Ik ben de schrijfster diep dankbaar want door het lezen van ‘Leven met hooggevoeligheid’ ben ik uit een zware crisis geraakt en kan ik mijn leven een nieuwe wending geven. Ik heb door dit boek levensinzicht, hoop, troost en ontroerende tederheid mogen beleven! Ik beveel het dan ook sterk aan : zowel hooggevoelige als niet-hooggevoelige mensen hebben er veel baat bij!”

“Thuiskomen! Werkelijk een absolute topper. Zeer duidelijk geschreven met korte verhalen van mede hooggevoeligen waarbij het opvallend is dat dit zowel jongere mensen als wat oudere mensen raakt en hen het onschatbare gevoel van “thuiskomen” geeft.
Ik heb soms het gevoel gehad dat het over mijzelf ging en las met ontroering, kippenvel en diepe verwondering dat er vele anderen zijn als ik. Zeer veel dank aan de schrijfster Susan Marletta Hart, zij heeft me in mijn 56ste levensjaar een stuk zekerheid en rust gegeven waar ik vele jaren onbewust naar op zoek was.”

Zelf ook lezen? Bestel hier, morgen in huis!

Hooggevoeligheid  begint bij de meeste  mensen met het gevoel anders te zijn dan anderen.  Waarin hooggevoelige mensen zich anders voelen is vaak moeilijk uit te drukken. Het begint meestal vanaf het eerste moment dat ze zich kunnen herinneren en ze zijn er zo mee verweven dat ze het gevoel anders te zijn dan anderen niet goed kunnen benoemen. Het is een gevoel, een ervaring, een besef dat hen danig in de weg kan zitten en dat vaak (niet altijd) voor moeilijkheden  en problemen  zorgt. Zo sterk dat sommigen zich wel eens vertwijfeld afvragen: ben ik soms gek? Toch heeft het weinig met gekte te maken. Gevoeligheid is een eigenschap van het zenuwstelsel in combinatie met de hersenen. Ergens in het proces van verwerking, tussen het binnenkomen van een prikkel en het verwerken ervan door de hersenen, loopt het bij hooggevoelige personen anders dan bij de meeste  mensen. De informatieverwerking van een hooggevoelige werkt op de één of andere manier uitgebreider  en nauwkeuriger dan bij de gemiddelde persoon. 

Nieuwsbrief ontvangen?

Training volgen?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *